Om 0ss


S*Stortassen's Katter har en licens för att få hålla ett katteri.
Katteriet är inspekterat och godkänt av Inspektör Susanne Lindell. Läs mer
klick .

Välkommen till Stortassen's Mainecoon, en kattuppfödning i hemmiljö.
Vår familj bor i ett stort hus med en vacker trädgård. Alla våra katter får vara utomhus i rastgård eller i sele.Vi lägger mycket tid på att umgås med våra katter och våra kattungar, för oss är det en livsstil att ha uppfödning och all vår fritid läggs på våra fina katter.

Vårt katteri är medlem i kattklubben Dackekatten som är medlem av Sverak, Fife och vi är också medlem av The Maine Club, Mainecoonkatten och i danska Mainecoonklubben. Vi är Sverak Diplomerade Uppfödare och följer Sveraks Hälsoprogram för mainecoon, varje katts hälsotester presenteras på deras sida. Vi har gått Pawpeds Diplomkurs G1 för att lära oss mer om katter och kattuppfödning.

Vi är stolta Royal Canin Kattambassadörer sedan år 2015.
Tack vare gedigen support och ett utmärkt foder kan vi fortsätta med framgång såväl på utställning som avelsmässigt. Royal Canins svenska hemsida klick

Tack Royal Canin !

 

Vi försöker alltid att hålla oss uppdaterade med de senaste nyheterna kring hälsa och regler som berör vår ras mainecoon.

Stortassens Mainecoon kattungar bor i Skottland, Danmark, Belgien, Holland, Italien, Ungern, Japan, Polen, Australien, Ryssland, Finland, Norge, Tjeckien och Sverige.

Vårt mål med vår uppfödning är att få fram sunda mainecoon katter efter hälsotestade föräldrar, bra temperament och att de är rastypiska. Vi är väldigt noggranna med vilka katter vi använder i vår avel. Därför har vi satsat på att importera de linjer som vi vill avla på. Vi kommer inte att avla på katter som inte håller maine coon-standarden. Våra avels katter kommer vi att välja ut noggrant med sunda föräldrar och med gott temperament. Vi tar gärna med våra katter på utställning både i Sverige och utomlands, det är ett roligt tillfälle att få stifta nya bekantskaper och träffa vänner med samma intresse.

Våra katter kommer att testas för HCM (hjärtscanning), DNA-mutationen HCM MyBPC 3, SMA-mutationen och PKDef-mutationen innan de får ingå i vårt uppfödarprogram. Vi Fel-V/FIV och parasittestar regelbundet våra katter genom SVA Statens Veterinärmedicinska Anstalt , Alla våra katter är försäkrade med Svedea Kattförsäkring. Har ni frågor om Svedea försäkring så kontakta Svedea försäkringsombud Elisabeht Wennerbo på mejl eller telefon.Hennes kontaktuppgifter finns här klick  Kattungarna måste vara minst 14-16 veckor innan de lämnar vårt hus. Varje kattunge kommer att vara fullt vaccinerad, ha ett hälsointyg från veterinär ej äldre än 7 dagar, Svedea försäkrad vid leverans, ha en
Sverak stamtavla, avmaskad 2-3 gånger (Banminth eller Axilur), ID-märkt med chip, Doldafelförsäkring och vårt kontrakt för sällskapskatt eller för avelskatt.

Varje mainecoon kattunge är registrerad i Sverak och får en stamtavla.

Vi säljer endast kattungar till avel till Registrerade uppfödare.

Det viktigaste för oss är att den familj som köper en mainecoon katt av oss kommer att ta hand om den på bästa sätt, därför säljer vi inte kattungar till någon utan en personlig kontakt.

Kika gärna in på vår facebooksida (Annika Eriksson, Stortassens Mainecoon), som ofta uppdateras

Hälsningar

Annika och Jörgen Öhrberg

Stortassens Mainecoon

S * Stortassen Maine Coon är FiFe / SVERAK Diplomae uppfödning